انواع هموژنایزر التراسونیک
هموژنایزر التراسونیک یک دستگاهی است که با استفاده از امواج فراصوتی یا التراسونیک، محلولها را همگن میکند. این دستگاه با ایجاد ارتعاش مکانیکی در یک محیط مایع، سبب پدیده کاویتاسیون گفته میشود. این فرآیند باعث کاهش اندازه ذرات و تشکیل محلولهای همگن میشود. همچنین، میتواند به بهبود کیفیت محصولات نهایی کمک کند. در این مقاله به انواع هموژنایزر التراسونیک می پردازیم. هموژنایزر التراسونیک در علوم و صنایع مختلفی از جمله شیمی، پلیمر، نانوتکنولوژی و داروئي، تولید و تجربهای بسيار گستردهای دارد.
برخي از کاربردهای آن عبارتند از:
– دوران نقاهت کوتاه
– جلوگیري از كبودي، تورم و خونريزي كمتر
– بروز درد كمتر در حین عمل و بعد از آن
– بهبود سريع
– پيشگيري از سوختگي پوست
– استفاده كمتر از داروهای بيهوشي
– پيشگيري از شلي پوست، و جمع شدگي در پوست
دستگاه هموژنایزر روتور استاتور
دستگاه هموژنایزر التراسونیک یک دستگاهی است که با استفاده از امواج فراصوت یا امواج اولتراسونیک، مواد و سلولهای گیاهی را به صورت همگن و بدون نیاز به فرآیند مکانیکی تولید میکند. این دستگاه باعث میشود تا بدون نیاز به هرگونه عمل مکانیکی، ماده با ابعاد بزرگ بشکند و دیواره و غشای بیولوژیک سلول را مورد تخریب قرار داد. به گفته برخی منابع، دستگاه هموژنایزر التراسونیک دارای چندین نوع و مدل است که بستگی به نوع و سطح تولید محلول دارد. سه نوع رایج عبارتند از:
مدل روتور استاتور (Rotor-Stator Homogenizer): این مدل با استفاده از چرخش سریع با یک غلاف خارجی ثابت، استاتور، برای همگنسازی نمونهها از طریق گسست مکانیکی، نیروهای برشی سیال و یا کاویتاسیون (تشکیل سريع و فروپاشي حبابها) است. هموژنایزر روتور استاتور یک نوع هموژنایزر است که با استفاده از چرخش سریع یک روتور داخلی در داخل یک غلاف خارجی ثابت به نام استاتور، مواد را همگن میکند. این فرآیند باعث کاهش اندازه ذرات و قطرات در مایعات میشود و محصولات با کیفیت بالاتری ایجاد میکند. هموژنایزر روتور استاتور در صنایع مختلفی مانند غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، شیمیایی و بیوتکنولوژی استفاده میشود. برخی از کاربردهای آن عبارتند از:
– ساخت امولسیونها و سوسپانسیونهای پایدار
– تجزیه سلولها و بافتها
– پراکندگی ذرات و گازها در مایعات
– دگلومراسیون تودههای ذرات و قطرات
مزایای انواع هموژنایزر التراسونیک
دستگاه هموژنایزر یک دستگاهی است که با استفاده از امواج فراصوتی یا فشار مکانیکی، مواد را به صورت همگن و یکنواخت میکند. این دستگاه در صنایع مختلفی مانند غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، شیمیایی و بیوتکنولوژی کاربرد دارد.
مزایای استفاده از دستگاه هموژنایزر عبارتند از:
– افزایش کیفیت و طعم محصولات
– افزایش پایداری و ماندگاری محصولات
– کاهش اندازه ذرات و قطرات در مایعات
– تجزیه سلولها و بافتها
– پراکندگی ذرات و گازها در مایعات
– دگلومراسیون تودههای ذرات و قطرات
– کاهش آلودگی و نشر بیماری
– کاهش سر و صدا و مصرف انرژی
دستگاه هموژنایزر تیغهای
دستگاه هموژنایزر تیغهای یک نوع هموژنایزر مکانیکی است که با استفاده از چرخش سریع یک تیغه یا پره در داخل یک مخزن، مواد را همگن میکند. این دستگاه برای اختلاط، پخش، امولسیون و تجزیه مواد مختلف مانند سلولها، بافتها، ژلها و پودرها استفاده میشود. دستگاه هموژنایزر تیغهای دارای مزایا و معایب خود است. برخی از مزایای آن عبارتند از:
– سرعت و سهولت اختلاط مواد
– قابلیت تنظیم سرعت و زاویه چرخش تیغه
– قابلیت تعویض و شستشوی آسان تیغه
– قیمت مناسب و مصرف کم انرژی
برخی از معایب آن عبارتند از:
– ایجاد حرارت و اصطکاک در مواد
– احتمال تغییر خواص شیمیایی و بیولوژیک مواد
– احتمال تخریب یا صدمه به مواد حساس
– نیاز به حجم و فضای بیشتر برای نگهداری دستگاه
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)