الک ویبراتور
قطعاً میدانید که دستگاههای الک ویبراتور برای سایزبندی و جداسازی آلایندهها و مواد ضایعات مانند تکههای چوب، فلز، پلاستیک و رشتههای مفتولی و غیره مورد استفاده قرار میگیرند و میتوانند تمامی ضایعات را از محصول نهایی جدا کنند. در این دستگاه از ورق پانچ که سایز سوراخ آن متناسب با محصول است، انتخاب خواهد شد. در مرحله جداسازی شده ضایعات و سایزهای نامناسب به سمت دیگر خارج میشوند. این دستگاهها دارای شیببندی ابعاد، طول، نوع موتور، ویبره، سایز و نوع ورق پانچ متفاوتی هستند. در این دستگاه تمامی موارد گفته شده با نوع، شکل، ابعاد مواد و ظرفیت خط تولید ارتباط مستقیم خواهند داشت. این دستگاهها کاملاً مقرون به صرفه و جمع و جور هستند قابلیت نصب خنک کننده روی آنها وجود دارد. بر اساس نوع فرایند و کاربری که دارند طراحی میشوند و بدنه استیل دارند و نصب آنها آسان است.
مشخصات دستگاه غربالگری لرزان
نام دیگر الکهای ویبرهای، سرند است. این الک طوری طراحی شدهاند که چند طبقه ورق مشبک یا سوراخدار با سوراخهای مشخص طبق اندازه محصول در کانالهای مختلف قرار داده شده است و میتواند ذرات ریز و درشت را از یکدیگر جدا کند. قابل ذکر است که تعداد درجههای جداسازی به تعداد طبقات و یا تعداد سینیها بستگی دارد. از طرفی دیگر تعداد درجههای جداسازی با تعداد طبقات یا تعداد سینیها رابطه مستقیم دارند و به یکدیگر وابسته هستند. البته به طور کلی به این عمل سورت کردن هم گفته میشود. از طرفی دستگاه الک ویبراتور التراسونیک یک دستگاه عالی برای الک کردن پودرهای خیلی ریز با اندازه ۱۲۰ میکرون میباشد. هرچه پودرها ریزتر باشند کیفیتشان بالا میرود؛ در نتیجه برای اینکه مطمئن باشیم ذرات درشتتری در محصول ما وجود ندارد بهتر است آن را الک کنیم.
ویژگیهای الک ویبراتور التراسونیک
الک ویبراتور اولتراسونیک جزء محصولاتی است که از صفحه نمایشی ارتعاشی دوار تشکیل شده و به طور ارگانیک، ترکیبی از کنترل کننده، ژنراتور اولتراسوریک و صفحه ارتعاشی میباشد. به این صورت که یک موج ارتعاش اولتراسونیک با فرکانس بالا و دامنه کم بر روی صفحه نمایش قرار داده میشود و پودر ریز، شتاب فراصوت عظیمی را دریافت خواهد کرد. مواد روی صفحه نمایش در حال معلق قرار میگیرند و موادی که باعث انسداد میشوند مانند چسبندگی، اصطکاک، گوه شدن و غیره را مهار خواهد کرد. این دستگاه در زمینههای متفاوتی استفاده میشود. دستگاه الک ارتعاشی اولتراسونیک به طور گسترده برای طبقهبندی اندازهها و غربالگری، تمیز کردن مایعها و بازیافت محصولات مورد استفاده قرار میگیرد. در صنایع شیمیایی رزین، رنگدانه، لوازم آرایشی، پوشش پودر در صنایع غذایی برای پودر قند، نشاسته، نمک، آرد برنج، پودر شیر، پودر تخم مرغ، سس شربت، در صنایع متالولوژی و معدن برای پودر آلومینیوم، پودر مس، پودر آلیاژ، سنگ معدن و پودر میله جوشکاری و در آخر در صنعت داروسازی برای انواع داروها استفاده میشود.
مزایای دستگاه سرند ویبراتور
الک ویبراتور میتواند مشکلات غربالگری، جذب بالا، خوشهبندی آسان، استاتیک بالا، دقت بالا، چگالی بالا و نسبت نور را به خوبی برطرف کند. میتواند تمامی ذراتی که با یکدیگر اندازه مشابه دارند را با دقت جدا کند. در فرایند کار این دستگاه دچار افزایش دما نخواهد شد و هیچگونه تغییری در مواد غربالگری ایجاد نخواهد کرد. این الکها معمولاً کارایی و بهرهوری بسیار زیادی دارند و با ارتعاشها به جداسازی و غربال کردن مواد کمک میکنند. کنترل آنها دقیق است به صورتی که به کاربران این اجازه را میدهد تا میزان ارتعاش و سرعت را بر اساس نیاز خود تنظیم نمایند. این دستگاهها معمولاً در محیطهای صنعتی و خشک به دلیل وجود گرد و غبار یا شرایط سخت به خوبی عمل میکنند و میتوانند یک انتخاب مناسب باشند.
انواع الک ویبراتور
دستگاه الک ویبراتور یا دستگاه غربال التراسونیک برای جداسازی مواد بر اساس اندازه و ویژگیهای ذرات استفاده میشود و انواع متفاوتی دارد. اگر بخواهیم به برخی از انواع این دستگاههای غربال اولتراسونیک اشاره کنیم میتوان دستگاه غربال ترمیمی را بررسی کنیم که این دستگاه برای جدا کردن ذرات ریز و رز پودرها و مواد ترکیبی مناسب است. از انواع دیگر، دستگاههای غربال تراکمی هستند. برای جداسازی ذرهها با اندازههای گوناگون و اندازهگیری دقیق تراکم مواد استفاده میشوند. دستگاه غربال سونیک نیز برای غربال کردن مواد خمیری مخصوصاً مواد غذایی مانند سوسیس مناسب است. دستگاههای غربال کاری التراسونیک نیز با داشتن فرکانسهای مختلف اولتراسونیک برای غربال کردن مواد خمیری، پودری و حبوبات کاربرد دارد.
هر یک از این دستگاهها با توجه به نیاز خاص در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند البته دستگاه غربال ویبراتور یکی از تجهیزات مهمی است برای جداسازی ذرات که از اصول ارتعاشی استفاده میکند. اگر بخواهیم دقیقتر در مورد ویژگیهای این نوع دستگاههای غربال ویبراتور صحبت کنیم میتوانیم به غربالهای نوعی اشاره کنیم. این دستگاهها برای جدا کردن مواد مختلف مانند ذرات جامد، مایع و پودرها مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از ویبراتورها هستند که با نام ویبراتورهای گردان شناخته شدهاند و دارای سیلندرهای گردان میباشند که با ارتعاشهای تولید شده توسط موتور میتوانند جداسازی ذرات را به خوبی انجام دهند. غربالهای مرغوبیت به دستگاههایی گفته میشود که برای جداسازی مواد با کیفیت از مواد بیکیفیت مناسبند. نوع دیگری از این دستگاهها هم برای پاکسازی مواد، از ذرات ریز یا غیر مطلوب کمک میگیرند که به آنها پاکسازی اهتزازی میگویند.
معایب دستگاه الک التراسونیک
علی رغم مزایای بسیاری که در مورد دستگاه الک ویبراتور گفتیم این دستگاه دارای برخی معایب هم هست. از جمله معایب آن میتوان نیاز آن به منابع انرژی را گوشزد کرد. این دستگاهها به منبع انرژی برقی احتیاج دارند برای همین ممکن است مصرف انرژی برق را تا حد زیادی افزایش دهند. به تعمیرات احتیاج پیدا میکنند که این امر ممکن است هزینههای اضافی برای شما ایجاد کند. گاهی این الک ویبراتور ها دچار نویز و لرزش میشوند که محیط که محیط کار یا محل استفاده را کمی شلوغ میکنند. برخی از دستگاهها دارای اجزای پیچیدهای میباشند که باید حتماً آنها را دقیق کنترل کرد و گاهی هم ممکن است در اندازه و شکل دارای محدودیت باشند. با این حال تاثیر معایب الک ویبراتورها به میزان نوع کاربرد و شرایط محیطی متغیر خواهد بود و شما در هنگام خرید میتوانید با متخصصین ما در مجموعه صحبت کنید تا شما را راهنمایی نمایند و بتوانید با توجه به کاربری فضا و نیاز خود دستگاه مد نظر را خریداری کنید.