میکسر هموژنایزر چیست
میکسر هموژنایزر با نامهای دیگری از جمله میکسر هموژنایزر تحت خلا، میکسر هموژن، مخزن هموژن، میکسر برش بالا و میکسرهای روتور استاتور شناخته شدهاند که به دو شکل عمودی و افقی طراحی و در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفتهاند. میکسرهای هموژنایزر مواقعی مورد استفاده قرار میگیرند که میکسرهای معمولی قابل استفاده نیستند. به طور مثال میکسرهای معمولی برای ساخت امولسیونها و سوسپانسیونهای پایدار کاربرد ندارند؛ بنابراین باید به جای آنها از میکسرهای هموژنایز استفاده کرد تا در طول چند دقیقه این کار را به اتمام برسانند. هموژنایزها دارای نوعی مخزن استیل هستند که در صنایع مختلف برای همگنسازی مورد توجه قرار گرفتهاند. در ادامه بیشتر در مورد اینکه میکسر هموژنایزر چیست صحبت خواهیم کرد.
مشاهده محصول : هموژنایزر اولتراسونیک
سیستم میکسر هموژنایزر چیست
منظور از هموژنایزر نوعی فرایند ریز کردن ذرات و همگام سازی مواد است که این عمل در میکسرهای هموژنایزر توسط یک پمپ و به صورت سیرکولاسیون صورت میگیرد. میکسرهای هموژنایزر تحت خلا، دستگاه کاملی است که برای تولید انواع امولاسیونها و سوسپانسیونها استفاده میشود و در صنایع مختلف غذایی، آرایشی، بهداشتی، دارویی و شیمیایی کاربرد دارد. در پاسخ به این سوال که کاربرد میکسر هموژنایزر چیست صحبت خواهیم کرد. این میکسرها در صنایع بهداشتی آرایشی برای تولید انواع امولاسیونها و سوسپانسیونها استفاده میشوند.
این میکسرها در صنایع مربوط به رنگ و رزین هم کاربرد دارند. برای ریز کردن و آسیاب کردن ذرات در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرند و در صنایع لبنی هم کاربرد دارند. اگر دقیقتر در مورد این موضوع صحبت کنیم باید بگوییم که در صنایع دارویی برای تولید شربت، پماد، آمپول… در صنایع آرایشی و بهداشتی برای رنگ ،مو ژل مو، ریمل، کرم، لوسیون خمیر دندان و در صنایع غذایی برای کرم فیل قنادی، غذای کودکان، سس مایونز و کچاپ کاربرد دارد. در انواع گوناگون و مشخصات مختلف قابل خریداری هستند که شما باید با توجه به نیاز خود آنها را تهیه نمایید.
مشخصات و نحوه عملکرد دستگاه هموژنایزر
شاید بپرسید که مشخصات دستگاه میکسر هموژنایزر چیست. این دستگاه در ظرفیتهای ۵۰ لیتری، ۲۰۰ لیتری، ۴۰۰ لیتری، ۵۰۰ لیتری، ۷۵۰ لیتری، ۱۰۰۰ لیتری و ۲۰۰۰ لیتری طراحی و تولید شده است. با توجه به میزان حجم ظرفیت هر کدام از مخازن توان همزنها با یکدیگر متفاوت است. از دیگر پارامترها این که باید به ظرفیت مخزن توجه کنید، سرعت همزن است. ناگفته نماند علاوه بر سرعت باید توان هموژنایزر و ظرفیت مخزنهای آب آن را هم در نظر بگیرید. عملکرد این دستگاه به این شکل است که آب و فاز چربی به طور مستقیم از طریق سیستم خلا به داخل هموژنایزر منتقل میشود و با اندازه یک میکرون خرد و با یکدیگر کاملاً همگن میشوند. خط سیر لوله محصول را دوباره به مخزن باز میگرداند و محصول توسط اسکرابر کامل میکس و ترکیب میشود. شکل مخروطی کف مخزن باعث میشود تا محصول به داخل این مخزن تخلیه شود و سپس توسط شیر تخلیه یا توسط خط سیرلوله میتوان محصول را دریافت کرد.
مزایای میکسر هموژنایزر چیست
استفاده از دستگاههای میکسر باعث میشوند تا شما در کمترین زمان ممکن عملیات را به پایان برسانید. این دستگاه دارای طراحی اسپتیک میباشد که از مزیتهای آن سرعت بخشیدن در شستشوی دستگاه است. شما میتوانید در داخل این میکسر به راحتی کنترل دما را انجام دهید و حتی برای ظرفیتهای کم هم کنترل دما در نظر بگیرید. این دستگاه در کوتاهترین زمان ممکن محصولات را با نتایج استاندارد در اختیار شما قرار خواهد داد. جابجایی محصول در این دستگاه بسیار آسان است و قابلیت بوگیری عالی برای محصول در این دستگاه وجود دارد.
انواع میکسر هموژنایزر چیست
انواع میکسر هموژنایزر چیست؟ میکسرهای هموژنایزر صنعتی به سه دسته تقسیم میشوند. هموژنایزرهای فشار بالا، هموژنایزرهای مکانیکی یا برشی و هموژنایزرهای اولتراسونیک که هر کدام از آنها دارای کاربردها و ویژگیهای گوناگونی هستند. اگر بخواهیم به صورت تفکیک شده در مورد هر یک از آنها صحبت کنیم به سراغ میکسر هموژنیزر فشار بالا میرویم. این میکسر جز میکسرهای صنعتی محسوب میشود.
اساس کار این نوع دستگاهها، عبور سیال از داخل یک کانال بسیار باریک تحت فشار بسیار بالاست. در این روش پیستونهای رفت و برگشتی سیال پشت یک شیر فشار قوی برده میشوند که دارای یک فاصله قابل تنظیم برای عبور ذرات میباشد. ذرات که از این محل عبور کردند به واسطه اختلاف فشار بین دو طرف شیر دچار تلاطم میشوند، با یکدیگر برخورد میکنند و در اثر برخورد خرد میشوند. این دسته از هموژنیزرها کاربرد بسیار فراوانی دارند و عموماً در صنایع لبنیاتی استفاده میشوند.
میکسر هموژنایزر اولترا سونیک
دستگاههای صنعتی هموژنایزر اولتراسونیک نوعی دیگر از میکسرها هستند که به صورت بسیار گسترده برای تخریب سلول و همگن سازی مورد استفاده قرار میگیرند. این دستگاه میتواند با ایجاد امواج بسیار شدید فشاری در یک محیط مایع کار کند. امواج فشاری باعث افزایش مایع در جریان میشوند. تحت شرایط مناسب موجب تشکیل سری حبابها میگردد که رشد و یکی شدن این حبابها تا رسیدن به اندازه بیشینه و در نهایت ترکیدن آنها حرارت شدیدی ایجاد میکند. به این پدیده کاویتاسیون میگویند. عوامل موثر بر کارهای این نوع هموژنایز دامنه و شدت امواج، دما، غلظت سیال، فشار ظرفیت و شکل مخزن اصلی میباشد.
میکسر مکانیکی هموژنایزر
شاید بپرسید انواع مکانیکی میکسر هموژنایزر چیست. این نوع خود به سه دسته تقسیم میشوند. هموژنایزرهای روتور استاتور، پرهای معمولی و مهرهای که هر کدام از آنها نیز دارای کاربردهای مختلفی هستند. به طور مثال هموژنایزرهای روتور استاتور با اعمال نیروی برشی شدید به سیال باعث میشود اندازه ذرات کاهش یابد. این دستگاه را برای تهیه امولسیونها و سوسپانسیونهایی استفاده میکنند که در حالت عادی با یکدیگر حل نمیشوند. هموژنایزرهای برشی منظور اختلاف سرعت یک منطقه از سیال نسبت به سطح سیال میباشد.
دستگاههای همگنساز مکانیکی بر اثر یکسری عوامل عملکردهای مختلفی دارند. از جمله این عوامل میتوان به طراحی و ابعاد روتور و استاتور، چرخش روتور، سرعت آن، اندازه ذرات نمونه اولیه، ویسکوزیت سیال، زمان فرایند یا سرعت جریان حجم، غلظت مواد، شکل مخزن و نحوه قرارگیری هموژنایزر اشاره کرد. این نوع هموژنایزرها در صنایع غذایی، صنایع آرایشی، بهداشتی و شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند.
قیمت میکسر هموژنایزر چیست
قیمت این دستگاهها با توجه به توان الکتروموتور، جنس روتور استاتور، مدل و نوع عملکرد دستگاه متفاوت است. برای اطلاع دقیق از قیمت دستگاههای هموژنایزر و خرید آنها میتوانید با مجموعه ما در تماس باشید با کارشناسان ما در مورد اینکه میکسر هموژنایزر چیست صحبت کنید تا شرایط خرید را نیز برای شما توضیح دهند.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)